presentacio

Qui no ha gosat esquinçar mai la normalitat dels fets, de les coses, del que hom fa i deixa de fer, se li farà força difícil captar la realitat que ens presenta l'obra d'en Joan Tuset.

Els seus personatges, emmarcats gairebé sempre dins d'uns espais i un context al-legòrics i poètics, ens parlen d'aquella realitat que no es veu amb els ulls, ni se sent amb les orelles, ni es palpa amb el tacte, ans que comença precisament allà on acaba la comprensió superficial de la vida, de les persones.

Assumint la incomoditat d'haver de parlar dels propis sentiments i anhels profunds, dels batecs amagats en la nit del cor, ahir i avui,damunt de les seves teles de lli, assaja, infatigable, de perfilar allò que tots som en el més íntim de nosaltres mateixos. Amb una nuesa total, amb els trets i els moviments, amb les mirades i els cossos, cerca ablanir els estrats de la vida i els plecs del cor de la persona. Sorprès més d'una volta pels seus propis impulsos i pel recorregut fet en la seva història personal, vol ajudar-nos, des de la seva creació, a no viure sense viure. A no mirar sense mirar. A no sentir sense sentir. A no ser sense ser.

Si, Joan Tuset, amb una bellesa exquisida, crea, tot creant l'obra d'art, aquell mirall que fa possible, per a qui no li faci por la veritat, de trobar-se amb ell mateix.

Vicenç Santamaria 
Monjo de Montserrat

 

Joan Tuset experimenta el drama de l'home contemporani de cara al seu món interior i al seu univers. Dins d'una llum clara, els seus personatges inquietants, d'una figuració lluny de la realitat fotogràfica, fan que s'afirmin realitats que transformen el quadre en una pantalla que ens transporta a través de la seva sensibilitat. Alhora brillant dibuixant i savi colorista. Tuset afirma una forta personalitat artística.

Ninon Gauthier
Le Finance de MontrealEl cos, des de totes les seves vessants, és la font d'inspiració de Joan Tuset. Un cos sense sexe que modela, que té una ànima bessona i que dóna lloc a múltiples interpretacions.
La figura humana és per Tuset un continu fluid d'idees.

Ana Garcia
El PaisJoan Tuset suggereix més que mostrar, ens condueix a abandonar tot a priori per entrar dins del seu univers.

Eric Lamien 
7 A Paris Magazine 


La figura humana és l'essència en la pintura de Joan Tusel, s'interessa per ella no només per reproduir-la segons la seva especial captació visual, sinó per expressar diversitat de situacions emocionals. L'honestedat d'expressió personal que hi ha a les obres de Tuset les fa molt interessants.

Josep M ° Cadena
El PeriodicoLa pintura de Joan Tuset exigeix ​​alguna cosa més que aquesta primera mirada, si insistim en la contemplació de les seves obres, descobrirem progressivament a la figura humana, recurs idoni que l'artista ha escollit amb sensibilitat i saviesa, que ens fa arribar a la PINTURA amb majúscules i amb la dosi necessària d'experimentació-dolor i èxtasi contemplatiu i d'autosatisfacció final.

Claudi Puchades
Catalunya RàdioTuset sempre s'emmarca als seus personatges en espais i contextos al·legòrics i poètics, que ens parlen d'una realitat que no pot ser percebuda pel sentit comú si no és extrasensorial, tractant de tocar el costat més íntim de l'ésser, creant obres d'una bellesa exquisida.

Maria Mateu
Revistar

© Tots els drets reservats  -  Avís legal